Motorrijtuigen en transport

Motorrijtuigenverzekering

Een paaltje op een parkeerterrein, een botsing in de stad of een aanrijding op de A58. Een schade aan een van de bedrijfsauto’s is zo gebeurd. Een goede motorrijtuigenverzekering biedt uitkomst. Tussen de premies en voorwaarden van diverse verzekeraars kan veel verschil zitten. Wij zoeken graag voor je uit wat de beste oplossing voor jouw bedrijf is.

Eigen vervoerverzekering

Als gereedschappen ‘s nachts uit jouw bestelauto worden gestolen, dan kun je de volgende dag niet aan het werk en gemaakte afspraken met klanten niet nakomen. Wanneer je voor je werk eigen goederen vervoert, welke je bij je klanten nodig hebt en deze worden beschadigd of gestolen, dan biedt de eigen vervoerverzekering uitkomst met betrekking tot financiële bescherming en continuïteit van de onderneming.

Goederentransportverzekering en Transportbedrijfsschadeverzekering

Vervoert je regelmatig goederen van derden? of laat je regelmatig goederen door derden vervoeren? Houdt er dan rekening mee dat schade aan deze goederen door een ongeval of diefstal niet wordt gedekt door je motorrijtuigenverzekering. Met de goederentransportverzekering verzeker je jezelf van vergoeding van de schade die ontstaat tijdens het vervoer van goederen. Een aanvullende Transportbedrijfsschadeverzekering dekt de risico’s van omzetderving als gevolg van een beschadiging of verlies tijdens het transport.

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering dekt het risico dat je als transporteur aansprakelijk wordt gesteld bij schade aan de door jou vervoerde lading. Denk hierbij aan diefstal van hoogwaardige goederen zoals elektronica. Een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking volgens de geldende vervoerscondities, zoals de AVC en CMR. Of een vervoerder aansprakelijk is, is afhankelijk van nationale wetgeving en van internationale verdragen. Hieruit komt naar voren wanneer de vervoerder aansprakelijk is. Volgens deze regels gelden doorgaans limieten voor de aansprakelijkheid. De maximale aansprakelijkheid voor AVC is € 3,40 per Kg en voor CMR-condities 8.33 SDR (= 8.97) per Kg.

Zakenreisverzekering

Ga je of (enkele van) jouw personeelsleden op zakenreis, dan is het verstandig een zakenreisverzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt medische kosten, ongevallen, vervangend vervoer en schade aan of diefstal van bagage en kostbare apparatuur. Bijvoorbeeld een laptop of mobiele telefoon. Gebeurt er iets tijdens de zakenreis, dan kun je bovendien vertrouwen op snelle en professionele hulpverlening. Reizen jij en je collega’s regelmatig voor het bedrijf, dan is de doorlopende zakenreisverzekering de beste oplossing. Dit is gemakkelijker en goedkoper dan iedere keer losse verzekeringen af te sluiten. De premie van de verzekering is afhankelijk van het beroepsrisico of de werkzaamheden van de reizende persoon en wordt gebaseerd op het aantal geschatte reisdagen. Op het einde van het jaar wordt het verschil tussen de geschatte en daadwerkelijke reisdagen verrekend.

Enkele van onze zakelijke klanten: